Villa te koop

Appartementen duurder, huizen goedkoper

© brusselnieuws.be
09/04/2015

De appartementen in Brussel zijn opnieuw een stuk duurder geworden, en kosten nu gemiddeld 224.128 euro. De prijzen voor woonhuizen dalen verder, maar u moet nog steeds over een stevig budget beschikken om in Brussel een huis te kunnen kopen.

Een Brussels appartement kost nu 1,5 procent meer dan in het eerste trimester vorig jaar, of 224.128 euro. Flink meer dan in Vlaanderen, waar u 207.979 euro neertelt, zo blijkt uit de Notarisbarometer.

In tegenstelling tot in Vlaanderen daalt de prijs voor een woonhuis in de hoofdstad wel verder, met 3,5 procent. Toch blijft het verschil groot. In Brussel kost een gemiddeld huis 415.884 euro, in Vlaanderen 254.212 euro.

Vergelijkt men met het laatste trimester van 2014, dan is de prijs van een huis in het eerste trimester van 2015 gedaald met 7 procent. Die sterke daling volgt dan weer op een nog sterkere stijging van 10 procent in het laatste trimester van 2014 in vergelijking met het derde trimester van dat jaar.

De prijs van een appartement is dan weer met 4 procent gestegen in vergelijking met het laatste trimester van vorig jaar.

"Ik zie twee redenen voor deze prijsevoluties", zegt Bart Van Opstal, woordvoerder van de federatie van notarissen, aan brusselnieuws.be. "Enerzijds merken we dat vooral de verkoop in het duurdere segment daalt. En dat duurdere segment vindt men vooral in Brussel terug. Anderzijds is de markt in Brussel zeer volatiel. Sterke stijgingen en dalingen volgen mekaar op. De markt corrigeert zich snel in Brussel", aldus Van Opstal.

Vastgoedprijzen eerste kwartaal 2015 | Create infographics

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni