Beer Project brouwt op basis van brood

© brusselnieuws.be
18/03/2015

Brouwerij Brussels Beer Project lanceert zaterdag haar nieuwe creatie ‘Babylone’. Een bier op basis van onder meer brood dat niet verkocht raakte.

Voor het idee om brood te gebruiken om bier te brouwen, gingen de brouwers hun inspiratie halen in het oude Babylonische rijk. “7.000 jaar geleden was vloeibaar, gefermenteerd brood de voorloper van het bier. De Babylonische beschaving dronk het dagelijks”, klinkt het.

De brouwerij zette daarom een recept, met brood op poten. “Het resultaat daarvan is een bier met een absoluut verrassend karakter, wat explosief in de neus met een exotisch kantje, enkele heerlijke toetsen van geroosterd brood en een volle bittere smaak”, zegt Brussels Beer Project in een mededeling.

Het brood dat gebruikt wordt, komt uit de onverkochte voorraad van supermarktketen Delhaize. Voor het project werkte Beer Project samen met vzw Coduco, die staat voor duurzame ontwikkeling, en met de vzw Groot Eiland.

In afwachting van de opening van de eigen brouwerij van Beer Project in de Dansaertstraat, wordt het bier voorlopig nog in Limburg gebrouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni