1416 glowinski
© Bram Goots

Bodypainting of the third kind: Vincent Glowinski

GH
© Agenda Magazine
04/03/2014

Met zijn expo Bonom, le singe boiteux ('Bonom, de manke aap') haalde Brussels bekendste street artist Vincent Glowinski eind januari de nationale pers, inclusief de cover van AGENDA. In de laatste zaal van die expo bij Iselp (die nog loopt tot 22 maart) kon de bezoeker al kennismaken met een voorstudie van Méduses, de dansvoorstelling die Glowinski samen met Luke Jessop bedacht onder de vleugels van Wim Vandekeybus.

Glowinski's dansbewegingen worden daarin van op het plafond geregistreerd met de zogenaamde human brush-cameratechniek, wat op het scherm achter de artiest resulteert in een soort gloeiende slow motion. Nu eens zie je herkenbare figuren als een kikker, een slang of een reuzeninktvis, dan weer is het pure abstractie die zich op haast magische wijze ontvouwt. Het resultaat is bedwelmend als in een rituele trip.

In Brussel moeten fans nog wachten tot september voor de KVS Méduses op de affiche zet. Maar in Dilbeek kunt u deze fascinerende sjamaan van de street art volgende week al aan het werk zien.

Vincent Glowinski: Méduses

data: 13/3, 20.30

tickets: €16

waar: CC Westrand

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni