Bourgeois stuurt gemeenteraadsleden Rand 'Leidraad voor goed Vlaams beleid'

© brusselnieuws.be
06/11/2012
Alle verkozen gemeenteraadsleden in de 19 gemeenten van de Vlaamse rand rond Brussel krijgen binnenkort de brochure ‘Leidraad voor een goed Vlaams beleid’ in de bus. Het gaat om een initiatief van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA). Die wil zo gemeenten die te maken krijgen met inwijking en ontnederlandsing ondersteunen.

De meer dan 100 bladzijden tellende brochure bevat een bondige beschrijving van de taalwetgeving en tips en goede praktijken voor het opstarten en uitbouwen van een taal- en integratiebeleid om het Nederlandstalig karakter van de gemeente te versterken.

"In de context van toenemende internationalisering wordt dagelijks bekeken hoe een van nature gastvrij Vlaanderen de nieuwe inwoners warm kan maken voor de taal en eigenheid van de regio", zegt minister Bourgeois.

In zijn inleiding benadrukt de minister ook dat ook wie niet rechtstreeks bevoegd is voor integratie toch een belangrijke rol kan spelen, bijvoorbeeld in de domeinen Jeugd, Sport en Cultuur.

De bestuurders wordt ook aangeraden samen te werken met de Vlaamse overheid, de vzw De Rand, de provincie Vlaams-Brabant, het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant en het Provinciaal Integratiecentrum Vlaams-Brabant.

U kan hieronder in bijlage de brochure lezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni