De NMBS staat op het punt om een akkoord te sluiten met drie andere spoormaatschappijen om de verbinding tussen Brussel en Zürich gevoelig te verbeteren. Dat schrijft La Libre Belgique. Een Pendolinotrein zou het traject Brussel (Luxemburgstation) - Luxemburg op 1.48 uur brengen.

La Libre baseert zich op interne documenten, waaruit moet blijken dat de spoorwegmaatschappijen NMBS, SNCF, CFL en CFF opteren voor een plan met drie retourtrajecten Brussel-Zwitserland per dag.

Bij de optie hoort meteen ook een uurschema. Het - nog zeer voorwaardelijke - uurplan voorziet in een trein om 7.00 uur, om 13.00 uur en om 17.00 uur uit Brussel-Zuid. Het traject tot Luxemburg duurt 2.12 uur (1.48 uit het Brusselse Luxemburgstation), dat tot Straatsburg 3.50 uur en dat tot Zürich 5.55 uur.

De nieuwe schema's worden vandaag gepland voor 2016-2017.

De vier partners zouden een voorkeur hebben voor een Pendolinotrein van het model ETR610, de vierde generatie van het type trein. De Italianen en Zwitsers werken al enkele jaren met Pendolino's die gaan overhellen in de bochten.

De NMBS wil het bericht niet bevestigen. "Er moet nog een aanbestedingsprocedure gelanceerd worden, er is in elk geval nog geen beslissing," zegt een woordvoerder aan brusselnieuws.be.

Nu al ligt Parijs op 1.20 uur van Brussel-Zuid, Londen op 1.51 uur, Amsterdam op 1.53 uur en Keulen op 1.50 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni