Burgeroverleg over herbestemming site Pie Konijn

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
10/12/2015

De site Pie Konijn in de Broekstraat wordt in 2016 gerenoveerd en krijgt mogelijk een herbestemming. Die intentie hebben de gemeente en het OCMW.

Eerst wordt een en ander afgetoetst aan de verwachtingen van de gebruiker. De burger wordt uitgenodigd op een overlegvergadering op maandag 14 december, om 18.30 uur in het cafetaria van het nieuwe Bloemendal, de Selliers de Moranvillelaan 124.

"Er zijn conservatiemaatregelen nodig om het beschermde hoevetje Pie Konijn in stand te houden," stelt Eric Gasore, kabinetschef van de OCMW-voorzitter. "Zeker in afwachting van een restauratie (in overleg met Monumenten en Landschappen, red) en om de ruimte binnen beter te kunnen gebruiken."

Het burgeroverleg buigt zich over de groene ruimte van één hectare, met aandacht tot bevordering van de sociale cohesie in de wijk en het aanzwengelen van contacten tussen verschillende generaties. "De grond is ideaal voor stadslandbouw," tipt Gasore. "We verwachten veel ideeën van de burger. We denken in de richting van een educatief project, zoals Ferme Nos Pilifs in Heembeek. Bejaarden moeten er ook terechtkunnen. We hebben te laat beseft dat het verval moet worden stopgezet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni