Canan Kir op derde plaats MR-lijst

EVC
© brusselnieuws.be
22/08/2012
Canan Kir krijgt de derde plaats op de lijst van de MR in Sint-Joost. Dat is dezelfde plaats als die van haar neef, staatssecretaris en kandidaat-burgemeester Emir Kir, op de PS-lijst.

Dinsdagavond klonk het bij MR-lijsttrekker Geoffroy Clerckx nog "dat er nog geen beslissing was" wat betreft de deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van Canan Kir op de MR-lijst. Maar woensdagmorgen bericht de RTBF dat de onderhandelingen rond zijn. Clerckx bevestigt aan brusselnieuws.be dat Canan Kir de derde plaats krijgt op de MR-lijst.

Dat is opmerkelijk, want ze heeft nog geen enkele politieke ervaring. Tot voor kort voerde ze nog onderhandelingen met de N-VA om op de Vlaams-nationalistische lijst te staan. Maar die gesprekken draaiden, om onbekende redenen, op niets uit.

Canan Kir (30), bloemiste van opleiding en momenteel werkloos, wordt volledig afgeschermd van de media. Dat was zowel bij de N-VA het geval en ook nu houdt de MR de boot af.

Zowel N-VA als MR zagen vooral het potentieel in de familienaam Kir. "Canan Kir wil net als wij een einde maken aan 60 jaar PS-heerschappij en aan het jarenlange nepotisme", zei Clerckx dinsdag aan brusselnieuws.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni