De politieke soap rond Canan Kir, de nicht van staatssecretaris en kandidaat-burgemeester Emir Kir (PS), gaat verder. Nu onderhandelt ze met de MR om op de lijst te staan bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Eerder waren de onderhandelingen met de N-VA afgesprongen.

Canan Kir heeft nog geen enkele politieke ervaring, maar toch laat haar naam niemand meer onberoerd in Sint-Joost. Eind juli vernam brusselnieuws.be dat ze onderhandelde met de lokale N-VA om op de N-VA-lijst te staan bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Maandag maakte lijsttrekker Lieven Tack de Sint-Joostse N-VA-lijst, bestaande uit vijf kandidaten, bekend. Op die lijst is er geen plaats voor Canan Kir. Waarom de onderhandelingen zijn afgesprongen, daar wou Tack niets over kwijt, behalve dat hij "geen publiek proces wil voeren tegen haar".

Intussen laat de lokale MR of Canan Kir zelf - het is niet duidelijk wie de stap zette - er geen gras over groeien.

'Nog geen witte rook'
Nauwelijks een dag later raakte bekend dat ze mogelijk op de MR-lijst zal staan. "Ik bevestig dat er onderhandelingen aan de gang zijn, maar ik kan nog niet zeggen of er witte rook zal opstijgen", zegt MR-lijsttrekker Geoffroy Clerckx aan brusselnieuws.be.

"De MR is een natuurlijke bestemming voor haar. Net als wij wil Canan Kir een einde maken aan zestig jaar PS-bestuur in Sint-Joost. Ze is een onafhankelijke. Het is heel logisch dat ze bij ons terechtkomt", vervolgt Clerckx.

'Keuze voor N-VA was verkeerd'
Lijkt haar vrijage eerst met de N-VA en nu met de MR niet op partij(s)hoppen? "Helemaal niet", zegt Clerckx. "Haar keuze voor een Vlaams-nationalistische partij als de N-VA terwijl ze geen Nederlands spreekt, was verkeerd."

Clerckx voegt er nog aan toe dat er "nog een aantal plaatsen in te vullen zijn op de MR-lijst, en dat er dus voor Canan Kir nog plaats is."

Wordt vervolgd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni