CD: Maya's Moving Castle

Tom Peeters
© Agenda Magazine
25/11/2012
Ann-Sophie Claeys alias Maya heeft zich via popconcoursen allerhande – 100% Puur, De Beloften, Humo's Rock Rally – naar een platencontract geknokt en solliciteert met dit debuut, ingeblikt met haar kwartet, openlijk naar airplay.

De van de West-Vlaamse boerenbuiten afkomstige, maar tegenwoordig in Gent wonende zangeres is een multi-instrumentaliste, die naast gitaar en toetsen ook cello speelt.

Als kind van haar tijd mixt ze akoestische instrumenten graag met elektronica, maar ondanks een voorliefde voor new wave en duisternis blijven zowel textuur als melodieën poppy.

Maya's mysterieuze composities klinken minder grimmig, een beetje lijziger, maar ook tederder en romantischer dan die van Bat for Lashes en Florence + the Machine, waar ze weleens mee vergeleken wordt. Vooral wanneer producers Stefan Bracke en François De Meyer haar licht hese, melancholische zangpartijen en het helder snijdende cellospel de ruimte geven tussen de ritselende omgevingsgeluiden en synth-lagen, raakt de zangeres een gevoelige snaar. Gun haar dus die extra luisterbeurten, zodat ze ook onder uw vel kan kruipen.


Maya op 27/11 om 20.00 uur in de AB Club (+ Ian Clement)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Shop, Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni