naaiatelier2 c Lieven Soete

Couture Truck: mobiel naaiatelier op markten Sint-Gillis

© brusselnieuws.be
11/03/2016

Vanaf volgend jaar kunnen buurtbewoners een knoop laten aannaaien terwijl ze boodschappen doen op de markt van Sint-Gillis. Een mobiel naaiatelier - een Couture Truck - moet zes werknemers met een artikel 60 contract aan duurzaam werk helpen. Daarvoor ontving Sing-Gillis 200.000 euro subsidie van het Brussels Gewest.

Vanaf 2017 zal een bestelwagen met daarin een naaiatelier de drie markten van Sint-Gillis aandoen. Bezoekers kunnen er een kledingstuk laten herstellen, terwijl ze hun boodschappen doen.

Met dit initiatief wil Schepen van sociale cohesie, tewerkstelling en vorming Thierry van Campenhout (PS) over een termijn van vier jaar een zestal mensen met een artikel 60 contract aan duurzaam werk helpen. De bedoeling is om mensen die uit de arbeidsmarkt zijn gestapt of gevallen, terug in te schakelen in het stelsel van de sociale zekerheid en in het arbeidsproces.

Volgens projectverantwoordelijke Delphine Mendel is het niet de bedoeling om de concurrentie aan te gaan met de al aanwezige naaiateliers in de buurt. 'We hebben een andere aanpak doordat ons naaiatelier mobiel is. Maar we zullen het gesprek aangaan om te kijken of er partnerschappen mogelijk zijn,' zegt Mendel aan brusselnieuws.be

Voor het project ontving de gemeente een subsidie van 200.000 euro van het Brussels Gewest. Met dat geld zal Sint-Gillis dit jaar een bestelwagen aankopen en inrichten en het personeel opleiden en begeleiden.

Tegen 2017 zou de bestelwagen effectief de straat op kunnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni