De aanraders van Natalie Helsen

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
22/12/2011
Natalie Helsen komt uit Olen maar woont al een zestal jaar in Brussel. Na haar studies sociologie aan de VUB bleef ze hangen in de hoofdstad. Ze schrijft over mode en lifestyle voor DMuze, de weekend-bijlage van De Morgen.

KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK VAN BELGIE

"Een van mijn favoriete plaatsen in Brussel is de Koninklijke Bibliotheek van België. Als je er binnenwandelt, voel je je er als het ware slimmer worden. (Lacht) De bibliotheek heeft een zeer logge werking. Tegen de tijd dat je een boek uit het magazijn krijgt, moet je door vijf à zes 'checkpoints'. Het interieur is sinds de jaren 1960 niet veranderd. Op de vijfde verdieping is er een cafetaria met een mooi uitzicht. En ze hebben ook een dakterras en een tuintje. Er loopt zelfs een kat rond. Ik ga het liefst alleen naar de Bibliotheek om van de sfeer te genieten."

Keizerslaan 4, Brussel, www.kbr.be

PARK VAN WOLUWE

"Ik heb ooit voor de VUB een gids geschreven over parken in Brussel. Een van mijn favoriete parken is dat van Woluwe, tegenover het Trammuseum. Alleen al de rit ernaartoe loont de moeite. Je rijdt langs de mooie Tervurenlaan met al die statige ambassades. Het park van Woluwe is een relatief groot park met hoogteverschillen. Ik zou er heel graag eens in de winter gaan sleeën."

BLENDER01

"In Blender01 vind je gadgets die je eigenlijk niet nodig hebt maar die wel zeer leuk zijn. Ik doe er veel dwangmatige aankopen. Zo heb ik er een kalender gekocht met 365 verschillende typografische fonts. De eigenaar is een sympathieke kerel die steeds op zoek is naar limited editions. Ze hebben er ook een beperkte maar goed overwogen collectie kleren."

Kartuizersstraat 18, Brussel, www.blender01.com


THE INVADER/GROENTEN UIT BALEN

"Ik wil dolgraag The invader zien, het debuut van Nicolas Provost. Ik heb er al heel wat goede dingen over gelezen. Een andere film waar ik naar uitkijk is Groenten uit Balen. Het is de verfilming van een bekend toneelstuk. Het gaat over een Kempisch dorp waar in de jaren 1970 stakingen uitbreken. Ik ben zelf van de Kempen, ik kan de film volgen zonder ondertitels." (Lacht)

LAVA/MR WONG

"Ik zit graag in café Lava omdat er zo'n relaxte sfeer heerst. De uitbater komt ook altijd met je praten zonder slijmerig te worden. Het is er leuk en rommelig. Mr Wong is ook fijn. Ik hou van het art-deco-interieur. De sfeer verschilt sterk van avond tot avond. Ik was er een keertje op een electrofeestje. Iedereen had zich verkleed in een Super Mario Bros.-personage. De dj had dan weer een prinsessenoutfit aan. Super!"

Lava, Sint-Kristoffelstraat 20, Brussel, Mr Wong, Zwarte Lievevrouwstraat 10, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni