De culturele aanraders van ... Ulrike Biets

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
21/04/2011
Ulrike Biets is als freelancefotografe gespecialiseerd in mode- en muziekfotografie. Ze werkt voor bladen als Vice, The Word en Gonzo (circus). Haar culturele tips spelen zich dan ook voornamelijk af in muzikale sferen.

ARCHANGEL
"Archangel is een legendarische Brusselse hardcoreband. De groep bestaat al sinds begin jaren 1990 en blijft volk trekken. Op 23 april spelen ze in DNA en dat wil ik zeker zien. Ik ga vaak naar DNA. Ik kom er bijvoorbeeld na een concert in de AB. Dan pik ik er diezelfde avond nog een tweede optreden mee. Ik heb er heel wat goede groepen gezien. Ik denk dat de hele Brusselse scene er al heeft gespeeld. De nieuwe uitbaters willen er haast elke dag een optreden programmeren. Je kunt er niet alleen terecht voor hardcore maar soms ook voor electro. Zolang het maar luid is." (Lacht)
23/4, 20.00, DNA, Plattesteen 18

VK*
"De Vk* in Molenbeek is een van de tofste concertzalen in Brussel. Je moet je ticket nog kopen aan een klein raampje, dat vind ik super. Veel nieuwe en opkomende bands spelen er voor ze doorbreken. Ik heb er nog Gossip gezien! Ze hebben echt een neus voor talent. Eagles of Death Metal, Billy Talent, Queens of the Stone Age... ik heb ze er allemaal aan het werk gezien. Maar er komen ook andere genres aan bod zoals pop, reggae, dub… Soms spelen er best ook rare bands, zoals Guano Apes op 23 mei." (Lacht)
Schoolstraat 76, Molenbeek, 02-414.29.07, www.vkconcerts.be

BUZZ ON YOUR LIPS (BOYL)
"Op de BOYL-feestjes kun je het beste van de elektronische muziekwereld ontdekken. Eerst vindt er een optreden plaats, daarna een dj-set, telkens op een andere locatie. Op 23 april is café Bonnefooi aan de beurt. Dan speelt Andrew Hung van Fuck Buttons een dj-set. Een tijd terug was ook Otto Von Schirach te gast bij BOYL, een wilde kerel die zich graag met maskers tooit. Hij is helemaal gek. BOYL heeft ook een van de eerste optredens georganiseerd van Crystal Castles. De mensen van BOYL zijn echte pioniers op het gebied van elektronische muziek in Brussel."
23/4, Bonnefooi, Steenstraat 8, Brussel, www.bonnefooi.be

PARK VAN VORST
"Ik woon in het centrum van de stad en heb geen balkon of tuin. Van zodra ik mijn ramen open, hoor ik het verkeer voorbijrazen. Als het mooi weer is, is het leuk om in een park te relaxen. Mijn lievelingspark is dat van Vorst. Het is er fijn omdat het kalm is en je veel plaats hebt. Ik doe ook graag terrasjes als het mooi weer is. Het liefst zit ik op het terras van Fontainas of dat van Café Central."


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni