Dieter Lesage neemt ontslag als directeur van kunstschool Ritcs

© brusselnieuws.be
09/10/2015

Dieter Lesage, de directeur van de School of Arts Ritcs van de Erasmushogeschool Brussel heeft ontslag genomen. Dat bevestigde een van de docenten van de school aan brusselnieuws.be.

De timing voor het ontslag is allerminst opmerkelijk. Het academiejaar is net van start gegaan en de school moet nu op zoek naar een nieuwe directeur. Die moet volgens de vacature, naast directeur, ook lid zijn van het onderwijzend personeel. Daarom moeten externe kandidaten zich tegelijkertijd kandidaat stellen voor een ambt van het onderwijzend personeel. Dieter Lesage blijft overigens wel lesgeven aan het Ritcs en blijft er verbonden aan de vakgroep theorie.

Lesage is amper twee jaar directeur. Hij pendelde de voorbij 2 jaar tussen Berlijn en Brussel. Dat blijkt een moeilijke combinatie. “Bij het Ritcs heerst nu veel onzekerheid en bij mijn weten zijn er geen interne kandidaten”, zegt een van de docenten. “We hopen dat de toekomstige directeur oog heeft voor de flexibiliteit die nodig is bij onze opleidingen. Als studenten een film maken is dat niet tussen 9 en 17 uur, maar ook ’s avonds, tijdens de weekends en in vakanties, om maar één voorbeeld te noemen."

De redactie van brusselnieuws.be kon Lesage zelf niet bereiken. Eerder nam ook Nel Vandevannet, de coördinatrice financiën en infrastructuur, al ontslag. De nieuwe directeur moet in december 2015 of januari 2016 aan de slag gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni