'Eenrichtingsverkeer Gentsesteenweg is succes'

© brusselnieuws.be
07/01/2010
De eerste kilometer van de Gentsesteenweg moet een eenrichtingsstraat blijven. Dat besliste het schepencollege van Molenbeek. De bal ligt nu in het kamp van minister Grouwels (CD&V), die over de gewestweg beslist. [3 reacties]

Bij wijze van proef werd in 2008 de eerste kilometer (vertrekkende van het kanaal) van de Gentsesteenweg een eenrichtingsstraat.

Het proefproject bleek geen misser want zo werd een straat die iedereen omwille van de verkeerschaos vermeed opnieuw een aangename straat, meldt Molenbeeks schepen van Mobiliteit Jef Van Damme (SP.A) in een communiqué.

"Fietsen kan nu ook weer veilig en winkelende voetgangers moeten ook hun leven niet meer riskeren om tussen hevig toeterende auto's door te laveren", zegt Van Damme.

Het schepencollege van Molenbeek zal aan Brussels minister van Vervoer en Openbare Werken Brigitte Grouwels vragen om het eenrichtingsverkeer permanent te maken. De Gentsesteenweg is immers een gewestweg, waardoor de tussenkomst van minister Grouwels vereist is.

Op het kabinet van Grouwels wacht men nog op het officiële advies van het Molenbeekse schepencollege, vooraleer een beslissing genomen kan worden. Ook moeten de gevolgen voor de omliggende straten onderzocht worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni