Einde nadert voor Caroline Music

Laurent Vermeersch
© brusselnieuws.be
28/08/2012
Caroline Music houdt sinds zaterdag uitverkoop. De cd-winkel, een van de laatste onafhankelijke in Brussel, gaat begin oktober onherroepelijk dicht. De uitbater heeft de voorbije zes maanden geen andere locatie gevonden die geschikt en betaalbaar is.

Begin oktober gaat de Sint-Honorédoorgang dicht voor renovatie. De vernieuwingsoperatie van de eigenaar betekent meteen het einde voor verschillende winkels in de passage. Een van de slachtoffers is Caroline Music.

"Wij hebben de voorbije zes maanden gezocht naar een alternatieve locatie maar naarmate de tijd verstreek hebben we alle hoop moeten opgeven", zegt uitbater André Tart aan brusselnieuws.be. "We vonden geen enkele ruimte die aan onze criteria voldeed en betaalbaar was. De goede locaties in de buurt zijn onbetaalbaar geworden. Andere opties waren ofwel veel te klein, aan renovatie toe of gelegen in een dode straat."

Ook terugkeren naar de gerenoveerde galerij bleek geen optie. "De eigenaar heeft ons een voorstel gedaan maar onze huidige winkelruimte zou niet meer bestaan. We moesten veel kleiner gaan zitten en dat tegen het dubbele van de huidige huurprijs."

'Zaak was nog leefbaar'
De verkoop van cd's is al lang geen goudmijn meer. Toch denkt Tart dat Caroline Music zonder deze uitzetting nog vele jaren had kunnen doorgaan. "Sinds 2000 is de platenverkoop systematisch achteruit gegaan maar de zaak was nog altijd leefbaar. In mijn ogen blijft er een markt voor zaken zoals de onze, met advies en een aanbod dat je niet vindt in de grote ketens."

André Tart begon met Caroline Music in 1977. In de hoogdagen, vóór 2000, had hij tot vijf mensen in dienst. Nu werkt hij nog met één medewerker.

De uitbater, 58 jaar, weet nog niet wat hij na oktober gaat doen. "Ik denk er elke dag over na maar heb eerlijk gezegd geen idee. Ik wil graag in de muzieksector blijven. Het komt erop aan de juiste formule en eventueel investeerders te vinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni