c PlanetPark

Eindelijk een skatepark in Anderlecht

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
16/03/2016

De roep om een nieuw Brussels skatepark is beantwoord. Tien jaar nadat het Roller Park in Anderlecht zijn deuren sloot, is Planet Park in diezelfde gemeente geopend. Eindelijk.

“Brusselaars moesten de afgelopen jaren over heel België uitzwermen om een skatepark te vinden,” vertelt Anthony Aymard, voorzitter van Planet Park. “Je had onlangs wel het park van Byrrrh and skate, maar dat was enkel voor skateboarders. Bij ons kan je ook met je rollers, BMX en step terecht. Niemand wordt uitgesloten.”


Het idee om een nieuw skatepark te openen, kreeg vorig jaar vorm. Aymard en twee vrienden zochten een zestal maanden naar een geschikte locatie en vonden die in juni: een drieduizend vierkante meter grote loods in Kuregem. Ze zijn begonnen met kleine modules en hebben ondertussen zowat zeventig procent van hun plannen afgewerkt. “Zowel ik als mijn twee vrienden zijn professioneel actief in het rolschaatsen, wij weten dus wat je in een goed skatepark moet vinden. We hebben onze ervaring gebruikt om iets te maken dat zowel beginnelingen als mensen met meer ervaring aanspreekt. De zaal is polyvalent. En we blijven bouwen en verbouwen, zodat de mensen steeds nieuwe zaken kunnen ontdekken.”


“De eerste keer dat je langskomt, moet je je inschrijven. Tot nu toe hebben al zowat 1.500 mensen dat gedaan. Dat kan toch wel tellen. Dat zijn zowel Brusselaars als professionele rolschaatsers, skaters, enzovoort. Zij kennen ons van het circuit.”

WK rolschaatsen
Naast de inschrijving van vijftien euro per jaar, betaal je vijf euro per keer dat je naar Planet Park gaat. Dat kan elke dag, tussen veertien uur en acht uur ’s avonds. Regelmatig worden er voor beginnelingen ook stages georganiseerd, de gevorderden kunnen er dan weer af en toe terecht voor een competitie. Daar willen de beheerders steeds meer op inzetten, met volgend jaar hopelijk een grote vis.
“We willen het wereldkampioenschap rolschaatsen naar hier halen. Dat is de finale van een competitie die op verschillende locaties wordt afgewerkt. We zijn daarvoor in gesprekken verwikkeld met de verantwoordelijken. Hopelijk kan wat we nu aan het neerzetten zijn hen overtuigen om de finale aan ons toe te wijzen.”

U vindt Planet Park in de Klein-Eilandstraat 2 in 1070 Anderlecht en op www.planetpark.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni