Ever Meulen viert 60ste verjaardag in Passa Porta

© tvbrussel
12/02/2006
Vrienden en vriendinnen hebben de Brusselse tekenaar Ever Meulen zondag verrast met een feest voor zijn 60ste verjaardag. Ever Meulen is bekend van zijn covers voor het weekblad Humo en van zijn tekeningen voor de Standaard. Vandaag werd ook zijn boek "Verve" voorgesteld. Dat is een overzicht van zijn belangrijkste werk.

Precies zestig jaar geleden werd hij geboren als Eddy Vermeulen. Ever Meulen heeft een lange vruchtbare carrière achter de rug en die is op zestig nog niet voorbij. Zijn kenmerkende geometrische stijl raakte vooral bekend van de covers van het weekblad Humo.

"Pure estethiek, geweldig gevoel voor humor, ongelofelijk vakmanschap, buitengewoon toffe gast, eeuwige inspiratie. Dat zijn de minste dingen, voor de rest is hij ook nog heel goed." Zo vat Guy Mortier de tekenaar samen.

Ever Meulen brengt op zijn zestigste een overzichtsboek 'Verve' uit en het bevat zijn belangrijkste werk uit de periode 1988 tot nu, zegt Ever Meulen over zijn boek. "Ik mag zeggen, er staan een paar goeie tekeningen in. Dus ik ben nergens verlegen over."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni