Foutparkeren voor Brusselse huisartsen toegestaan

© FM Brussel
14/10/2005
Brusselse huisartsen mogen binnenkort ongestraft foutparkeren bij medische noodgevallen. Ze krijgen daarvoor een speciale parkeerschijf.

Reglementair parkeren is niet altijd even gemakkelijk in Brussel. Voor huisartsen wordt daar een mouw aangepast. Zij mogen binnenkort ongestraft foutparkeren bij medische noodgevallen door gebruik te maken van een speciale parkeerschijf.

De Brusselse huisartsenfederatie zal de parkeerkaart verspreiden onder haar leden. Niet-leden kunnen een aanvraag indienen bij de Orde van Geneesheren. Bij de parkeerkaart zal een gebruiksaanwijzing zitten waarin de omstandigheden zijn opgelijst waarin het gebruik van de kaart al dan niet geoorloofd is. De huisartsen zullen deze tekst moeten ondertekenen.

In Etterbeek werd begin dit jaar al een systeem met stickers uitgewerkt om zorgverstrekkers meer parkeerruimte te geven. Met die sticker kunnen artsen en verplegend personeel hun wagen voor een garagepoort of oprit parkeren nadat ze op de sticker de nodige gegevens hebben achtergelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni