Frotting Blues: avondje blijven plakken

Pierre De Decker
© Agenda Magazine
03/09/2005
"'Ne plekker', 'nen trage', dat noemden wij in Gent 'ne frotting blues'. Ik herinner me koppeltjes die mekaar bijna plat legden op de dansvloer. Ziet ge't een beetje voor u?"

Zanger-gitarist Little Jimmy was 16 in 1960. Voor twee avondjes één-tegel-schuifelen in de ABClub stelde hij een succulent lijstje slows samen uit zijn jeugd. Het zaaltje wordt omgetoverd in een intiem danscafé met de gepaste u-ziet-er-echt-fantastisch-uit-lichtjes op de tafeltjes.

Gretige dansers hebben nu al een idee voor een kerstcadeau want beide shows worden opgenomen voor een live-cd. "Ik wilde al lang een plaat maken met alleen maar trage nummers. Toen ik als jonge gast op café ging, drukte ik op de jukebox niet per se de toppers van Presley of Roy Orbison in. Ik was gefascineerd door de B-kantjes van die singles en de minder gekende maar daarom niet minder schitterende liedjes van die tijd. Daar ben ik altijd aan blijven hangen: 'Don't Make Me Over' van Dionne Warwick, 'Little Town Flirt' van Del Shannon, Timi Yuro's 'Permanently Lonely', de Stones met 'Out of Time', 'Together Again' van Ray Charles, 'Malagueña' van Connie Francis... En 'Tes tendres années' van Johnny Hallyday! Ik wou er absoluut wat Franse nummers bij, die waren toen ook sterk vertegenwoordigd in de jukebox." Little Jimmy - al naargelang het podium heet hij ook gewoon Marc Claeys of Don Croissant - speelde zijn eerste optreden in '61 als Little Jimmy & The Robots. "Pure rock-'n-roll! We waren een ruig orkestje. Met Frotting Blues zal het anders zijn, wees gerust. Ik breng het goed geoliede The Silver Foxes Deluxe Orchestra mee: Mich Verbelen, Stoy Stoffelen, Paul De Poorter, Chris Peeters en Patrick Riguelle. Bij sommige nummers gaan we zelfs vijfstemmig - dankzij Luc Smets van The Pebbles, die kan heel hoog zingen."

:: Frotting Blues. Ancienne Belgique, Anspachlaan 110, 1000 Brussel - 02-548.24.24
data: 6 en 7 september om 20.00 uur
tickets: 10 euro

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni