Geen gewonden bij gijzeling in Koekelberg

© tvbrussel
04/09/2005
Een man heeft zondagmorgen zijn vriendin, zijn schoonmoeder en twee kinderen gegijzeld in de Schmitzstraat in Koekelberg. Om 14u15 heeft de man zich overgegeven. Niemand werd gewond.

De man begon de gijzeling omstreeks 8u45 zondagmorgen in een appartement van de Koekelbergse Haard in de Schmitzstraat. De politie zette meteen de hele buurt af. Omwonenden kregen de raad om binnen te blijven, maar werden niet geëvacueerd. Dat was opmerkelijk, want de gijzelnemer had een granaat en vuurwapens bij zich.

De gijzelaar was om kwart voor negen aangekomen in het appartement van zijn schoonmoeder. Zijn vriendin en zijn kinderen van acht en vier jaar oud verbleven daar sinds zaterdagavond. Na onderhandelingen liet hij de kinderen en de schoonmoeder vrij. Tenslotte liet hij ook zijn vriendin gaan en gaf hij zich over om 14u15.

Het Speciaal Interventie Eskadron (SIE) was ter plaatse gekomen, maar moest niet worden ingezet. De gijzelingsactie zou te maken hebben met een familiaal geschil. De gijzelnemer kwam in het verleden al in aanraking met het gerecht.

De man was gewapend met een handgranaat en een vuurwapen. Deze gijzeling doet denken aan die aan het Centraal Station, een paar weken geleden. Toen gijzelde Farid Bamouhammad zijn kinderen, zijn ex-schoonmoeder en zijn ex-schoonzus, gewapend met een granaat en een vuurwapen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni