Gelovige: 'Imam heel open naar andere geloofsgemeenschappen'

© brusselnieuws.be
13/03/2012
De sjiitische gemeenschap is geschokt na de aanslag op de Reda-moskee. “De imam was een verdediger van de oecumenische gedachte," zegt trouwe moskeebezoeker Tarik aan brusselnieuws.be. "Hij nodigde regelmatig de christelijke en joodse gemeenschap uit.”

Tarik staat samen met zijn vrouw aan de Reda-moskee (soms ook Rida genoemd) om hulde te brengen aan de overleden imam. "Op het ogenblik van de feiten maandagavond waren er maar vijf of zes gelovigen in de moskee. Normaal zitten er voor het avondgebed zo'n dertig tot veertig gelovigen, en tijdens het vrijdaggebed zit het hier stampvol".

"Dat dit net hier moet gebeuren. De imam stond zeer open naar alle religieuze gemeenschappen. Hij was zeer geïnteresseerd in de Westerse filosofie, hij las Immanuel Kant," aldus Tarik. "Het was een zeer eerbaar en vredevol persoon. Ik wens mijn rouwbetuiging over te maken aan zijn familie."

"Ik ben intriest, ik heb hier geen woorden voor. Maar we moeten opletten met te snelle conclusies. Wie weet is de dader iemand met psychologische problemen en heeft hij geen religieuze motieven".

Gaat de aanslag veel veranderen voor de sjiitische gemeenschap? "Ik ben ervan overtuigd dat er meer gelovigen naar deze moskee gaan komen, vanuit een gevoel van solidariteit."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni