Het wisselvallige weer stak een stok in de wielen van het Irisfeest en hield heel wat Brusselaars binnen. Van een echt groot Brussels feest was er zondagmiddag dus jammer genoeg geen sprake.

Een bandje op de Grote Markt probeerde sfeer te brengen tijdens de officiële feestdag van het Brussels Gewest. Maar veel volk liep er niet op straat. Rond het Brussels parlement, in de Lombardstraat, traden straatartiesten op van de circusschool en was er animatie voorzien.

Wie belangstelling heeft in de gewestelijke politiek, kon het Brussels parlement bezoeken. Men een kijkje nemen in het halfrond, waar de bezoekers een rondleiding kregen van Eric Tomas (PS), de voorzitter van het halfrond. "De mensen zijn nieuwsgierig, ze hebben veel vragen over het functioneren van het parlement, zoals wanneer we vergaderen, welke wetten er gestemd worden en hoelang een zitting duurt."

Naar aanleiding van het Irisfeest is zaterdag al een receptie gehouden in het Brussels parlement. De parlementsvoorzitter Eric Tomas en zijn ondervoorzitter Jos Chabert (CD&V) verwelkomden de genodigde Brusselaars, maar ook mensen van over de taalgrenzen en ambassadeurs.

Het belang van het Brussels Gewest als afzonderlijk gewest werd nog eens benadrukt, waar Nederlandstaligen en Franstaligen harmonieus kunnen samenleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni