Grouwels: ‘CD&V ook in Vlaanderen tegen gratis seniorentarief’

© tvbrussel
21/05/2013
Volgens Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) wil CD&V ook in Vlaanderen af van het gratis tarief voor senioren. Na de verkiezingen komt die afschaffing opnieuw op tafel, zegt ze aan tvbrussel.

"Ook de CD&V in Vlaanderen vindt dat gratis niet bestaat en was bereid om een solidariteitsbijdrage van senioren te vragen", zegt Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels aan tvbrussel. "In de coalitie is dat dat anders uitgedraaid op dit ogenblik. Maar bij de volgende regeringsonderhandelingen zal dit zeker opnieuw op tafel komen."

Met de coalitieverwijzing doelt Grouwels op de weerstand van de SP.A tegen de afschaffing van het gratis tarief. De partij voert volgens haar 'achterhoedegevechten met Steve Stevaert in het achterhoofd', zegt ze in De Morgen.

Vandaag betalen senioren die geen recht hebben op een sociaal tarief 60 euro voor een jaarabonnement van de MIVB. De Lijn hanteert verschillende tarieven volgens de woonplaats: Vlaamse 65-plussers rijden gratis, leeftijdsgenoten uit andere gewesten betalen een jaarbijdrage van 35 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni