Heraanleg van Gentsesteenweg maakt handelaars ongerust

© tvbrussel
02/03/2010
Begin volgende week gaat de heraanleg van de Gentsesteenweg van start. De grootscheepse werkzaamheden zullen minstens drie jaar duren. De vele handelaars vrezen voor een drastische daling van hun inkomsten. [3 reacties]

Een nieuw riolerings- en gasnetwerk, een afgescheiden trambedding en een complete herinrichting met aandacht voor de zwakke weggebruikers. Dat alles moet zorgen voor een veiliger en aangenamer Gentsesteenweg.

Maar de vele handelaars zien de werkzaamheden met een bang hart tegemoet. Ze vrezen immers dat ze klanten zullen verliezen tijdens de werkzaamheden. De handelaars kunnen tijdens de werken wel steun vragen bij het Participatiefonds.

En als de Gentsesteenweg af is, zullen er ook minder parkeerplaatsen zijn. "Blijkbaar worden de parkeerplaatsen gedeeltelijk vervangen door boompjes," vreest Alain Van De Casteye, de voorzitter van de handelaarsvereniging.

Tijdens de duur van de vernieuwingswerken zet de MIVB een vervangende pendelbus in. In 2013 moet de Gentsesteenweg klaar zijn. Voor gedetailleerde informatie over de heraanleg van de Gentsesteenweg, kan je terecht op de website mobielbrussel.irisnet.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni