‘Inkomsten kilometerheffing moeten naar mobiliteitsbeleid vloeien’

© Belga
21/01/2016

De inkomsten van de kilometerheffing voor vrachtwagens in het Brussels Gewest moeten integraal gaan naar een intelligent mobiliteitsbeleid. Dat vragen Technologiefederatie Agoria, de ondernemersorganisatie Beci en handels- en dienstenfederatie Comeos. Donderdag buigt de Brusselse regering zich over de zaak.

Uit een recente enquête van Agoria bleek nog dat zes op de tien Brusselse ondernemingen door mobiliteitsproblemen moeilijker personeel vinden en verhuis uit Brussel overwegen.

"Smart Cities hebben een intelligent mobiliteitsbeleid. Intelligente verkeerslichten, oprichting van een mobiliteitslaboratorium, planning van het mobiliteitsbeleid op gewestelijk en grootstedelijk niveau, coördinatie van de verkeersinformatie, intelligente kilometerheffing: het zijn enkele van de elementen die in een totaalplan moeten worden geïntegreerd. Bovendien zijn er in Brussel heel wat bedrijven actief die technologische instrumenten voor zo'n plan kunnen aanreiken", zeggen Agoria, Beci en Comeos.

De drie organisaties vragen dat de regering ook investeert in grotere infrastructuurwerken, zoals de verdere uitbouw van het openbaar vervoer, fietssnelwegen en het onderhoud van de autotunnels. De opbrengsten van een toekomstige intelligente kilometerheffing voor personenwagens moeten bijdragen aan die plannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni