In Jette gaat vandaag de Werkwinkel open. Die is gegroeid uit het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap en moet mensen makkelijker aan werk helpen. Maar ook mensen die op zoek zijn naar werkkrachten moeten een beroep kunnen doen op de werkwinkel.

"De bedoeling is een integraal aanbod geven aan de mensen: enerzijds willen mensen die op zoek zijn naar werk helpen op hun zoektocht met trajectbegeleiding, het helpen zoeken naar gepaste betrekkingen, cv's helpen opstellen, en hen voorbereiden op jobinterviews. Anderzijds hebben we ook de klassieke pwa-activiteiten waar de dienstencheques een belangrijke plaats innemen", zegt Initiatiefnemer en eerste schepen van Jette Werner Daem.

Wie op zoek is naar werk, moet niets betalen voor de dienstverlening. De mensen die een beroep doen op bepaalde diensten of op werkkrachten betalen met de klassieke PWA-cheques of met dienstencheques.

Zes mensen zullen aan de slag gaan in de Werkwinkel, in de Theodorstraat, vlakbij het Kardinaal Mercierplein. Vanavond is er een feestelijke receptie, vanaf maandag zal de Werkwinkel écht open zijn voor het publiek.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni