Johan Van den Driessche trekt Brusselse N-VA-lijst

© brusselnieuws.be
30/01/2014

Johan Van den Driessche is lijsttrekker voor het Brussels parlement bij N-VA. Karl Vanlouwe trekt de Brusselse lijst voor het Vlaams parlement. De tweede plaatsen gaan respectievelijk naar nieuwkomer Liesbet Dhaene en naar Sara Rampelberg.

Dat raakte gisterenavond bekend.

"Johan Van den Driessche is vandaag als Brussels gemeenteraadslid al met tal van thema's bezig die ook op gewestniveau spelen", zegt senator Karl Vanlouwe aan brusselnieuws.be. "Economie is daar bijvoorbeeld een van. Zelf ga ik me nu meer op thema's als onderwijs, cultuur en welzijn concentreren."

De tweede plaats op de lijst voor het Brussels parlement is voor een nieuwkomer: de juriste Liesbet Dhaene. Op de Brusselse lijst voor het Vlaams parlement heet de nummer twee Sara Rampelberg.

Paul De Ridder, vandaag het enige Brusselse parlementslid voor N-VA, wordt lijstduwer voor het Brussels parlement.

Volgende week geeft de Brusselse N-VA duidelijkheid over de andere topplaatsen op de lijst.

Kamerlijst
De Brusselse N-VA schoof nog geen kandidaat voor een Brusselse Kamerlijst naar voor. "We staan nog steeds open voor een eenheidslijst", zegt Vanlouwe.

Brussel Kiest 2014

Op zondag 25 mei vallen de federale, gewestelijke en Europese verkiezingen samen. Voor alle Brusselse berichtgeving kunt op een plek terecht: hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Brussel Kiest 2014

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni