Kandidaat-burgemeester Alain Courtois ‘steunt picknick’

KH
© brusselnieuws.be
08/06/2012
Ook de liberale kandidaat-burgemeester Alain Courtois (MR) zegt dat hij de picknick aan de Beurs - tegen de dominantie van de auto in het centrum - steunt. Nochtans zei diezelfde Courtois onlangs nog dat de centrale lanen niet naar een rijstrook mochten versmald worden.

De 'ongehoorzame picknick' van zondag blijft maar kandidaat-deelnemers vergaren. Of de ondertussen bijna 3.500 ingeschrevenen (via Facebook) zondag allemaal naar de Beurs afzakken is uiteraard afwachten.

Feit is dat de populariteit van het initiatief de twee kandidaat-burgemeesters niet ontgaan is. Na Freddy Thielemans - 'de bekommernissen van de actievoerders liggen in de lijn van ons beleid' - schaart nu ook zijn liberale uitdager Alain Courtois (MR) zich achter het initiatief.

Op de website van Marion Lemesre - nummer twee op de MR-Open VLD-lijst - leggen Courtois en Lemesre uit dat de actie aansluit bij hun wens om de centrale lanen zo snel mogelijk opnieuw aan te leggen. Courtois stoort zich vooral aan de betonnen boom- en bloembakken op de laan, de slechte staat van de voetpaden, de graffiti en de vele publiciteitsborden. De kandidaat-burgemeester vindt ook dat het stadsbestuur te veel ad hoc-ingreepjes uitvoert zonder globale visie.

Over de eigenlijke eis van de actievoerders - de almacht van de auto in het centrum doorbreken en doorgaand verkeer door de Vijfhoek weren - rept Courtois niet. De liberale lijsttrekker toonde zich in het verleden dan ook nooit een groot voorstander van maatregelen die het autoverkeer verminderen. Toen de centrale lanen onlangs naar een rijstrook mét fietspaden werden teruggebracht liet hij in Brussel Deze Week optekenen dat de ingreep niet paste voor een boulevard in Haussmannstijl.

Ook Els Ampe (Open VLD), vierde op de liberale stadslijst, zegde overigens al toe voor de picknick.

De Lille: 'Waarom wachten op de volgende legislatuur?'
Ook Bruno De Lille (Groen), staatssecretaris voor Mobiliteit en gemeenteraadslid in Brussel, komt. "Ik stel vast dat vele Brusselse gemeenteraadsleden zullen komen opdagen. Ik hoop dat ze nog voor de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen stappen ondernemen om het Beursplein verkeersvrij te maken en het doorstromende verkeer op de Anspachlaan door te knippen. Waarom wachten tot de volgende legislatuur?", aldus De Lille.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni