© Kristien Daem
In de marge van Art Brussels zijn er behalve de OFF-Art Fair nog andere kunstinitiatieven, zoals de tweede editie van kunstbeurs Slick, die vooral jonge artiesten presenteert. In Vorst is er een heuse kunstpromenade. Enkele tips.

In de marge van Art Brussels zijn er behalve de OFF-Art Fair nog andere kunstinitiatieven, zoals de tweede editie van kunstbeurs Slick, die vooral jonge artiesten presenteert. In Vorst is er een heuse kunstpromenade.

Verschillende cultuurhuizen stellen een alternatief parcours voor. Op het menu staan tentoonstellingen, randanimatie, performances, artistieke interventies en late night openings. De bewegwijzerde kunstpromenade verbindt zeven plaatsen in Vorst met elk een aanbod aan hedendaagse kunst. Ze bevinden zich op een maximale wandelafstand van vijftien minuten van elkaar:

Kunstbeurs Slick
promoot het werk van nieuwe, internationale kunstgalerijen en vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in de Wild Gallery. Die verwelkomt vijftig exposanten, voornamelijk uit Frankrijk. Er komen ook vijftien monumentale installaties en een tijdelijk restaurant met chef-kok Nicolas Darnauguilhem van het Brusselse restaurant Le Neptune.

Het kunstencentrum Wiels:
daar loopt een expo van de Duitse kunstenaar Thomas Bayrle, en van de jonge kunstenares Tauba Auerbach. In de brouwzaal vindt Experienz plaats, een vierdaagse met performances, gechoreografeerde acties, lezingen, concerten en workshops voor jongeren.

Komplot:
in de ruimte van het curatoren-collectief met wisselende samenstelling Komplot lopen vier tentoonstellingen.

Fondation A Stichting:
expo met de fotoreeks New York Arbor van de Amerikaanse fotograaf Mitch Epstein. Het gaat om muurhoge foto's waarbij bomen uit de grootstad op het voorplan komen te staan.

Het net geopende Art'Loft is tegelijk woning en kunstgalerij en wil een brug slaan tussen de Europese en de Aziatische kunstscène. Minyoung Lee, voormalig curator van het National Museum of Contemporary Art in Seoul, stelt het werk van Kim Joon tentoon. Het gaat om hyperrealistische foto's van getatoeëerde lichamen.

In het platform voor hedendaagse kunsten (Sic) is er een overzichtstentoonstelling van de werking van de voorbije jaren.
n Poppositions (zie p. 18 in deze krant).

www.kunstpromenade.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni