Hier waren we jaren geleden ook al eens, toen het café nog maar pas bestond. In 2011 veranderde La Belladone van uitbater, maar godzijdank bleven de erg specifieke troeven bijna allemaal behouden.

De atropa belladonna is een ambigue plant omdat hij niet alleen giftig kan zijn, maar tijdens de renaissance ook door Italiaanse vrouwen werd gebruikt om met het sap hun pupillen te verbreden en hun ogen te laten schitteren.

In Roemenië heet hij matraguna en daar wordt hij door vrouwen gebruikt om geluk in de liefde en ongeluk voor hun vijanden te bekomen.

Belladonna kun je in dit café niet krijgen, maar de naam past in het Oost-Europese kader dat hier werd gecreëerd door de vorige uitbater, Didier. Die is inmiddels ginds gaan wonen, maar hij nam wel zijn tijd om zijn opvolgers in te wijden in zijn geheimen.

Liefhebbers van wodka komen hier natuurlijk aan hun trekken, maar met het ruime aanbod nastoika - gekruide wodka - gaat Belladone nog een stap verder.

Van het vat vloeit de Pilsner Urquell, die rechtstreeks uit Bohemen wordt geïmporteerd en niet gepasteuriseerd is. Verder vind je op de kaart Boon, Cantillon, Dupont, Corsendonk..., heel wat wijnen uit Roemenië, Bulgarije en Tsjechië, en eau de vie en andere distillaten die in Hongarije, Roemenië en Slovakije onder de naam palinka bekendstaan.

Bij al dat geestrijke vocht kunnen dan tapouski (tapas-zakouski) geserveerd worden, van gezouten augurken over Suluguni-kaas uit Georgië tot zwart brood uit Litouwen. Voeg daarbij de culturele evenementen die regelmatig georganiseerd worden in het prachtige interieur met gewichtig houtwerk, mooie lusters, zware marmeren schouwen, en het zicht op het overwoekerde achtertuintje, en je komt probleemloos aan vier sterren.

adres: Morrisstraat 17A, Sint-Gillis, 02-537.16.06, info@labelladone.com
open: maandag > zaterdag vanaf 18.00 uur

02 537 16 06

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni