La Libre spot met ‘Woutertje’ Beke

© brusselnieuws.be
03/03/2011
‘Woutertje joue dans la cour des grands’, of ‘Woutertje speelt bij de grote jongens’. De kop staat boven een portret van kersvers Koninklijk Onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) in La Libre Belgique. In het artikel mogen anonieme getuigen hem verder de grond in boren.

De titel getuigt al van weinig achting, maar ook de fotograaf in kwestie drukte die dag op exact het verkeerde moment af.

Maar La Libre vergast ons dezer dagen vooral op leuke artikels. Herinner u het stuk waarin de krant enkele even persoonlijke als anonieme meningen van politici over hun ambtsgenoten op een rijtje zette. Elio Di Rupo kwam eruit als een parmantige poederdoos en Bart De Wever als een weifelende wafelvreter.

Zo ook deze keer met Wouter Beke. De journalist in kwestie is eerst verbaasd dat hij bij CD&V geen onvertogen woord over de voorzitter los krijgt. CD&V is nochtans een partij 'où planter des couteaux dans le dos est un sport traditionnel'.

Dan maar naar de - uiteraard opnieuw anonieme - concurrentie. Een bloemlezing : "Een verlegen man, hij kijkt je nooit in je gezicht als je met hem praat", "In een gesprek laat hij altijd lange stiltes die je dan maar moet opvullen, praten met hem is een via dolorosa", "Bij Wouter Beke heb je altijd de zekerheid dat je geen duidelijk antwoord zal krijgen. Hij is vis noch vlees".

Beke heeft in de pers altijd gezegd boven de achterklap in de Wetstraat te staan en zich niet te ergeren aan spelletjes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni