Laplan Feest! wordt WunderBar

MB
© Brussel Deze Week
13/05/2013
Het Laplan Feest! in De Markten groeide vorig jaar uit tot een fijn buurtevenement. Dit jaar worden de toonmomenten van de artiesten gespreid over verschillende wunderbare weken.

Laplan is de roepnaam van de werking binnen gemeenschapscentrum De Markten die professionele en amateurkunstenaars in verschillende disciplines de gelegenheid geeft om samen cursussen te volgen en creaties te maken.

Het slotfeest vindt plaats onder de naam WunderBar van half mei tot eind juni, op verschillende locaties. Het startschot wordt gegeven door The Anniversary Party van toneelgroep D°eFFeKt (16, 17 & 18 mei in De Kriekelaar). Op 18 mei vindt Pronza direct, het literair salon waarin de leden van het schrijfatelier fragmenten voorlezen met muzikale begeleiding (20u30), plaats in De Markten.

Een ander speciaal project is Walter, Ballade van een goudvis van het stadskoor Stemmer, dat in de kantoren van de VGC aan de Jacqmainlaan een volledig oratorium voor koor, gitaar en kleinkunstenaar speelt (24 mei om 20u30 en zaterdag 25 mei om 15u en 20u30).

De fotografen die zichzelf Stadsbiografen noemen, legden op een intensieve manier de Zenne vast en lanceren hun tentoonstelling met een posteractie op de trappen van de Beurs (1 juni van 14u tot 17u). Het Brussels Bachkoor dat zijn thuisbasis heeft in De Markten, zingt een gevarieerd programma met geestelijke en wereldlijke muziek in de Sint-Pieter en Pauwelkerk in Neder-Over-Heembeek (24 mei 2013 om 20u).

De tienjarige Improgroep Borrris gaat met het tekengezelschap Modeltekenen aan de slag in Vraag-teken (8 juni, 20u30). Zaterdag 15 juni is er de kennismakingsworkshop Zelf aan de slag van Laplan en Hobo vzw (16u), de vernissage van de expo Mijn hoofd is leeg (18u), en de 'Guerrilla'-optredens in de straten van Majoretteketet en Les Fanfoireux (van 20u30-22u). Om 22u presenteren diverse artiesten het nachtprogramma Cabaret WunderBar.

Tot slot geeft het veertigkoppige huisorkest Café Marché op 21, 22 en 23 juni in Zinnema nog een toegift met de Roger variété show.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni