Le Berger
Allereerst is er de plaats zelf, die het soort verhaal ademt waar we dol op zijn: dat van een oud rendez-voushuis dat sinds 1935 onderdak bood aan onwettige liefdes en vandaag zijn superbe art-deco-interieur herontdekt.
Dan is er nog de aanpak van de nieuwe eigenaars die de nu eens intimistische, dan weer patrimoniale geest wilden behouden. Zo wilden ze het restaurant op de benedenverdieping opnieuw openen en richtten ze zich tot Nicolas Hamaide, verantwoordelijk voor het uitstekende La Cuisine en Le Petit Canon in de Lesbroussartstraat, om een gepaste reeks eenvoudige, maar trefzekere gerechten te vinden.
Al die goede bedoelingen springen in het oog wanneer je de eetzaal van het restaurant, als een eertijdse bistro, betreedt. De atmosfeer is een schot in de roos, zeker op avonden wanneer een jazzgroepje de ruimte doet zinderen.
Op papier oogt de kaart verleidelijk, met een resem populaire gerechten als fish-and-chips (€18,70), raketsla met grijze garnalen en parmezaankaas (€12,90) of een huisgemaakte hamburger (€18,60).
Terwijl die lovenswaardige initiatieven wel in het oog springen, bleven onze smaakpapillen veeleer onbewogen. De suggestie, de gepaneerde warme geitenkaas op een bedje van spinazie (€9,90), was een flop, want lauw en zonder textuur. Zelfs een prima fles Anjou Blanc van René Mosse (€40,80) kon daar niets aan verhelpen.
De fish-and-chips, of liever de overgare vis en slappe frietjes, die we als hoofdschotel bestelden, bevestigde wat we voorvoelden: het zijn vooral gerechten die net niet goed genoeg zijn, die de keuken verlaten. De opeenvolging van zware gerechten deed de deur dicht voor een dessert.
Jammer, zonder die nipte culinaire missers zou Le Berger een klepper kunnen zijn.
adres: Herderstraat 24, Elsene, 02-510.83.40 - info@lebergerhotel.be
open: 12.00 > 14.30 uur & 19.00 > 22.30 uur, brunch zaterdag & zondag van 10.30 > 16.00 uur, dagschotel zondag van 18.30 > 22.30 uur
Lees meer over: Elsene
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.