‘Lerarentekort in Brussel bestaat quasi niet meer’

© FM Brussel
03/10/2014

Het tekort aan leerkrachten in het Brussels Nederlandstalig onderwijs is gedaald, zowel in het basisonderwijs als in de eerste graad van het secundair onderwijs. “Voor het eerst sinds jaren hebben directeurs de keuze tussen verschillende kandidaten als ze iemand aanwerven.”

In de basisscholen waren er nog 69 leraren te weinig, tegenover 130 in september vorig jaar. Ook in het secundair onderwijs daalde het tekort van 226 naar 161 leerkrachten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Ook op het terrein merken de scholen het verschil, zegt Jacky Goris van de Scholengroep Brussel. “Voor het eerst sinds vele jaren hebben directeurs de keuze tussen verschillende kandidaten als zij iemand moeten aanwerven. Dat stelt hen natuurlijk in staat om de beste kandidaat te kiezen. Vorige jaren waren we vaak al blij als we al iemand vonden. We zien heel duidelijk dat het lerarentekort in Brussel quasi niet meer bestaat.”

In de derde en vierde graad van het secundair onderwijs is het tekort wel licht gestegen. En ook de grote uitstroom van leerkrachten uit het Brussels onderwijs blijft een probleem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni