Lesbian & Gay Pride is onverwacht succes

© tvbrussel
08/05/2005
Zaterdag is voor de tiende keer de Lesbian & Gay Pride Parade door het centrum van Brussel getrokken. Vijfentwintigduizend mensen stapten mee op voor meer rechten voor holebi's.

Het aantal deelnemers overtrof de stoutse verwachtingen, er kwamen tienduizend mensen meer opdagen dan vorig jaar, en toen was het prachtig weer. En met zevenenveertig praalwagens was de stoet nog nooit zo lang.

Dit jaar draaide alles rond het thema familie. Homokoppels mogen nog altijd geen kinderen adopteren. Nochtans, zegt de Holebifederatie, is het niet moeilijk om de wet aan te passen.

Isha Van Alsenoy van de Holebifederatie: "De nieuwe adoptiewet zal op 1 september van kracht gaan. Daar staat in dat het koppel dat adopteert van verschillend geslacht moet zijn. Het is heel makkelijk om dat zinnetje te schrappen, dan is dat ook geregeld voor holebi's."

Een studie van de Gentse universiteit toont aan dat de helft van de homokoppels kinderen wil. De wens is groter bij vrouwen dan bij mannen, en groter bij jongeren dan bij ouderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni