Gevangenis Haren

Milieucollege wijst milieuvergunning gevangenis Haren af

© brusselnieuws.be
16/12/2015

Het Milieucollege van het Brussels Gewest heeft vrijdag de milieuvergunning afgewezen die was toegestaan aan consortium Cafasso voor de bouw van de 'megagevangenis' in Haren. De Gewestregering kan die beslissing negeren maar dan willen verschillende verenigingen naar de Raad van State stappen.

Dat melden verschillende organisaties, waaronder Inter-Environnement Bruxelles (IEB), die zich kanten tegen het project.

De verenigingen hadden bij het Milieucollege beroep aangetekend tegen de milieuvergunning. Dat college gaf hun afgelopen vrijdag gelijk en nam daarbij de impactstudie die voorafging aan de vergunning in het vizier.

"Waarschijnlijk gaat Cafasso tegen de beslissing in beroep", zegt Claire Scohier, coördinatrice bij Inter-Environnement Bruxelles. "De Gewestregering kan het milieucollege negeren en de milieuvergunning toch afleveren. Maar als dat gebeurt, stappen wij naar de Raad van State."

Dat de studie zich enkel concentreerde op de site in Haren zonder alternatieven te bekijken, zoals de wet overigens voorziet, is het Milieucollege een doorn in het oog. Gevolg is dat de site in Haren absoluut niet in vraag wordt gesteld. De renovatie van de gevangenissen van Sint-Gillis en Vorst bijvoorbeeld behoort in die optiek niet tot de alternatieven.

Bekijk hieronder ook de reportage van tvbrussel

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren, Samenleving, Nieuwe gevangenis Haren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni