Minder dan helft senioren vernieuwt MIVB-abonnement

© tvbrussel
20/05/2013
Sinds 1 mei betalen de meeste senioren opnieuw voor een MIVB-abonnement. Drie weken na de herinvoering van de betaalformule hebben slechts 75.000 van hen een abonnement aangevraagd. Voor het nieuwe prijssysteem hadden 195.000 senioren een abonnement.

65-plussers die in Brussel met de MIVB willen reizen, betalen sinds 1 mei een jaarlijkse solidariteitsbijdrage van 60 euro. Voordien was hun abonnement gratis.

Drie weken na de overschakeling blijkt dat minder dan de helft van de abonnementshouders voor een nieuw abonnement koos. Dat zegt de woordvoerster van de maatschappij aan tvbrussel. Onder de 75.000 abonnees bevinden zich 25.000 mensen die gratis blijven rijden omdat ze bijvoorbeeld moeten rondkomen met een leefloon. Het aantal abonnementen kan de volgende weken en maanden uiteraard nog aangroeien.

De MIVB denkt dat nogal wat senioren die niet zo vaak gebruik maken van openbaar vervoer nu opteren voor tienrittenkaarten. "Voor dat bedrag kan je toch al een vijftal tienrittenkaarten kopen."

De herinvoering van de betaalformule kwam er omdat de Brusselse regering op die manier een korting kon financieren op kinder- en jongerenabonnementen. Die zijn fors goedkoper geworden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni