Minister Gatz nodigt Hasseltse school uit

© brusselnieuws.be
05/10/2014

Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD) - onder meer bevoegd voor Brussel - nodigt de directie van de Hasseltse school die een uitstap naar Brussel schrapte omdat ze bang is voor terreuraanslagen, uit naar de hoofdstad.

Dat meldt De Standaard.

De Stedelijke Basisschool Rapertingen (Hasselt) stuurde vorige week een mededeling naar de ouders van de kinderen dat de driedaagse uitstap naar de hoofdstad tijdens de herfstvakantie niet doorgaat omdat de school de veiligheid voor kinderen en personeel niet kan garanderen.

De kinderen uit het vijfde en het zesde leerjaar zouden het parlement bezoeken, een speurtocht in de Europese wijk houden en langs het koninklijk paleis wandelen. En uiteraard veelvuldig de metro gebruiken.

En dat vond de directeur veel te gevaarlijk, nu België ook F-16's stuurt om tegen IS te vechten.

Ook minister Sven Gatz - naast Cultuur, Jeugd, Media ook bevoegd voor Brussel in de Vlaamse regering - hoorde over de geschrapte uitstap.

In een boodschap op Facebook roept hij de directeur van de school op toch maar naar Brussel te komen. ''De Hasseltse schooldirecteur die een Brusselse uitstap schrapte wegens terreurdreiging, mag van mij een vriendelijke uitnodiging naar de hoofdstad verwachten - de klas mag meekomen'', schreef Gatz.

Tot nu toe liketen al tweehonderd mensen zijn oproep. Het is nog niet bekend of de school op de uitnodiging ingaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni