De MIVB heeft een openbare aanbesteding gelanceerd voor de bouw en het eventuele onderhoud van 175 trams. Over het exacte prijskaartje en de leveringsdatum van de bestelling kan de MIVB voorlopig weinig kwijt.

"Deze trams zijn nodig voor de capaciteitsuitbreiding en voor nieuwe lijnen zoals lijn 9 en de verlenging van lijn 94," zegt MIVB-woordvoerster Ann Van Hamme.

In 2014 beschikte de Brusselse vervoersmaatschappij over 388 tramstellen. Bij een bestelling van 102 trams in 2008, investeerde de MIVB om en bij de 250 miljoen euro. Deze bestelling maakte deel uit van een totaal order van 220 trams in 2003, waarvan de laatste pas begin dit jaar werd opgeleverd.

Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) verduidelijkte maandag bij de voorstelling van het investeringsplan van de MIVB dat gekozen is voor traditionele trams. Eerder was geopperd dat er ook in Brussel bredere trams zouden kunnen komen.

Pascal Smet maakte op de persconferentie ook nog bekend dat de vervoersmaatschappij in het kader van het Brusselse busplan een bestelling van 235 bussen zal plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni