Catherine Moureaux
© Catherine Moureaux

Molenbeekse PS stemt voor komst Catherine Moureaux

© brusselnieuws.be
25/02/2015

De Molenbeekse afdeling van de PS heeft dinsdagavond met een grote meerderheid groen licht gegeven voor de komst van Catherine Moureaux, dochter van oud-burgemeester Philippe. Moureaux verhuist omdat ze in 2018 mogelijk een gooi wil doen naar het burgemeesterschap.

Catherine Moureaux is de dochter van oud-burgemeester Philippe Moureaux (PS) en Brussels oud-parlementsvoorzitter Françoise Dupuis (PS).

Ze woont momenteel in Schaarbeek, waar ze ook in de gemeenteraad zetelt. Haar vader was twintig jaar lang, tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, burgemeester van Molenbeek.

Volgens het persbureau Belga stemden 58 van de 63 leden van de Algemene Vergadering van de Molenbeekse PS vóór haar komst.

De huidige voorzitter van de socialistische oppositie, Jamal Ikazban, onderstreepte nogmaals dat de lokale afdeling niet verdeeld was en dat ook zo zou blijven na de komst van Moureaux.

Het Schaarbeekse gemeenteraadslid noemt haar komst naar Molenbeek bij onze collega's van FM Brussel zelf een "voorbereiding van de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Het doel is het bestuur van de gemeente weer over te nemen." Ze wil echter nog geen uitspraak doen over het burgemeesterschap, en noemt haar verhuizing naar Molenbeek "een persoonlijke keuze".

Catherine Moureaux is arts van opleiding, maar bij de laatste verkiezingen verkozen tot Brussels parlementslid. Ze is ook fractieleider van de PS in de Franse Gemeenschapscommissie Cocof.

Bekijk hieronder de reportage van tvbrussel:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni