N-VA wil af van gemeenschapscommissies

© brusselnieuws.be
30/10/2013
N-VA wil af van de Vlaamse, Franse en Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissies. Dat staat in de congresteksten over Brussel van de partij.

"De betrokken regeringen, parlementen en administraties - worden afgeschaft", luidt het in de tekst.

In de N-VA-visie oefenen Vlaanderen en Wallonië hun persoonsgebonden bevoegdheden rechtstreeks uit.

"Uiteraard staat het Wallonië vrij om die bevoegdheden te delegeren aan een afzonderlijke instelling gericht op de inwoners van Brussel", specifieert de tekst.

De VGC-administratie en de Brussel-administratie binnen de Vlaamse overheid worden geïntegreerd in één departement "Brussel".

Elk district (ex-gemeente) moet voor N-VA dan weer een aanspreekpunt voor Nederlandstaligen, een MiniMuntpunt, krijgen. Dat heeft een doorverwijzingsfunctie voor alle
persoonsgebonden aangelegenheden (cultureel aanbod, bibliotheek, Nederlandstalige medische en paramedische hulpverlening,…).

Alle districten moeten ook een woon- en zorgcentrum, een revalidatiecentrum, een jeugdcentrum en een seniorencentrum hebben waar het gebruik van het Nederlands wordt gegarandeerd.

N-VA-visie voor Brussel

N-VA presenteerde woensdag haar langverwachte ontwerp voor een Brusselvisie. De congresteksten, berichtgeving en reacties vindt u in onderstaand dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, N-VA-visie voor Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni