Nederlandstalige crèche in Elsene komt er allicht niet

Christophe Degreef
© Brussel Deze Week
07/09/2011
Kind&Gezin heeft het principeakkoord met de gemeente Elsene definitief verbroken. Het gemeentebestuur maakte geen vorderingen om snel een crèche te openenen.

In juli al ging er een alarm af. Toen kondigde K&G af dat het principe-akkoord op de helling stond. Elsene had toen nog de mogelijkheid in beroep te gaan, en deed dat ook. Maar twee maanden later blijkt K&G nog altijd niet overtuigd van enige vordering. "Het akkoord uit 2009 spreekt van een redelijke termijn," zegt woordvoerder Leen Du Bois van K&G. "De gemeente kon zich daarin vinden en leek bereid ook snel werk te maken van concrete plannen voor de bouw van een Nederlandstalige crèche in de Keienveldstraat voor 24 plaatsen. Met dat akkoord kreeg de gemeente zicht op subsidies. Maar wij moeten vaststellen dat er geen enkel vooruitzicht is. Concrete plannen ontbreken."

Buurtbewoners trokken eerder naar de Raad van State tegen het project, sindsdien zat het in de wachtkamer. Er is nog geen definitieve uitspraak, wat de gemeente eerst nog hoop gaf. Die hoop lijkt nu gekelderd. Al heeft de gemeente te kennen te geven zelf naar de Raad te stappen tegen de beslissing van K&G. De 24 beloofde plaatsen gaan nu naar elders in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni