Nieuwe bar aan Abattoir: 'We willen vooral mensen bij elkaar brengen'

JP
© brusselnieuws.be
24/08/2015

Vandaag opent een nieuwe bar op de Abattoir. “In het weekend hebben we de markt, op donderdag de Boeremet after work apéro en vanaf vandaag zal er met de Barattoir ook iets te doen zijn op maandag, dinsdag en woensdag.”

De nieuwe bar Barattoir is de aankomende drie weken op maandag, dinsdag en woensdag te bezoeken tussen 11 en 16 uur. Maar, zegt Eva De Baerdemaeker van Cultureghem: “We zitten in een experimenteerfase. We hopen ook na die 9 september open te blijven, in ieder geval op woensdag.”

Tijdens Festival Kanal vorig jaar heeft Cultureghem een nieuwe speelplaats geopend op de Abattoir. "Het viel ons toen op dat er niet echt een plaats was voor de ouders om in de tussentijd te vertoeven," legt De Baerdemaeker uit. "Zo kwamen we met het idee van Barattoir. We werken met drie Brusselse sociale restaurants, eat vzw, Atelier Groot Eiland en Cosmos vzw. “We hebben voor die drie spelers gekozen om voor iedereen toegankelijk te zijn, ook voor de mensen met een minder groot budget.”

Maandag serveert eat een groentestoofpotje, dinsdag kookt de Heksenketel van Groot Eiland balletjes in tomatensaus en woensdag zorgt Cosmos vzw voor veggieburgers met een slaatje.” Voor een hoofdschotel tellen bezoekers vijf euro neer, voor een dessert één euro. Cultureghem baat de bar uit, met alcoholische en non-alcoholische drankjes, waaronder gembersap en huisgemaakte icetea.

“We hadden al allerlei evenementen voor groepen mensen; zo konden kinderen zelf een gezond tussendoortje maken tijdens de Koekjesfabriek van Kookmet. Op Collectmet kwamen zowel sans-papiers als Eurocraten overschotten ophalen en herverdelen. Uit noodzaak, maar ook uit overtuiging: om de voedseloverschotten tegen te gaan.” Naast die evenementen waar verschillende groepen op af komen, wil Barattoir ook individuen uit de buurt aanspreken. “We hopen dat dat met de opening van Barattoir gaat lukken. Het doel is al die verschillende mensen samen te brengen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni