Nieuwe busbaan in Anderlecht moet files verhelpen

© brusselnieuws.be
19/03/2010
De files ter hoogte van Anderlecht kunnen worden opgelost door een buslijn in eigen bedding te creëren. Dat maakte minister Brigitte Grouwels (CD&V) bekend in de commissie Infrastructuur. [1 reactie]

Eric Tomas (PS) interpelleerde Grouwels. Tomas vindt dat het fileprobleem aan de Ikea in Anderlecht moet aangepakt worden. Hij wees erop dat er sinds de heraanleg van de Bergensesteenweg files van ongeveer een kilometer staan tijdens de ochtendspits.

De meest voor de hand liggende oplossing zou een verbreding zijn van de steenweg aan de Ikea. Ikea heeft er al mee ingestemd om een stuk grond af te staan voor de verbreding. De auto's zouden dan op twee rijstroken kunnen rijden voor ze het kruispunt met de Ring bereiken.

Minister Grouwels is niet enthousiast over dit voorstel. Volgens haar verplaatst dit alleen het fileprobleem. Er zijn immers nog kruispunten na de Ring waar er nog opstoppingen ontstaan.

De oplossing zou volgens minister Grouwels uit Vlaanderen kunnen komen. Het Vlaams Gewest werkt momenteel aan een ontwerp dat een verlenging van de busstrook voorziet langs de Bergensesteenweg. Het traject vanaf Halle zou dan bestaan uit een verkeersstrook en een eigen bedding voor de autobussen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni