Nieuwe Gordel heeft nog geen nieuwe naam

© brusselnieuws.be
08/02/2013
De Vlaamse regering heeft vrijdag de conceptnota over de opvolger van De Gordel goedgekeurd. Uitgangspunt blijft een sportief en familiaal gebeuren met aandacht voor het Vlaams karakter van de Vlaamse rand. Er is meer aandacht voor toerisme en muziek. Maar lang niet alle knopen zijn al doorgehakt. Bijvoorbeeld over de naam van het evenement.

Het is nog niet duidelijk of de eendagsformule vervangen wordt door een meerdaags evenement. Evenmin duidelijk is of de vier traditionele Gordeltrefpunten vervangen worden door nieuwe. Het slotevenement blijft zeker op de eerste zondag van september. Hoe het nieuwe evenement zal heten, wordt pas bij de officiële voorstelling bekendgemaakt.

De conceptnota gaat ervan uit dat er bij de oude formule sprake was van 'Gordelmoeheid'. Tijd dus voor een nieuw concept. De basis blijft: het blijft een sportief en familiaal evenement in de Vlaamse Rand. Die wordt uitgebreid tot 40 gemeenten.

In de nieuwe formule gaat ook meer aandacht naar toerisme en muziek. Ook het sportieve luik wordt verbreed. "Naast fiets- en wandelroutes kunnen bijvoorbeeld ook stratenlopen georganiseerd worden", aldus Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA).

Manager
Of de traditionele Gordeltrefpunten (Zaventem, Overijse, Rode en Dilbeek) behouden blijven, is twijfelachtig. Mogelijke alternatieven zijn het Blosodomein van Hofstade, het provinciaal domein van Huizingen, het park van Tervuren of het Kasteel van Gaasbeek.

Een stuurgroep van de Vlaamse regering en een speciaal aangeduide manager moeten het nieuwe concept verder vorm geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni