Optimalisatie spoorlijn naar Luxemburg uitgesteld

© brusselnieuws.be
30/08/2012
Vanuit Brussel in twee uur naar Luxemburg sporen is nog niet voor morgen. De verbeteringswerken aan de betrokken spoorlijn zijn uitgesteld tot 2022. Eerder bleek al dat de mogelijke komst van een Pendolino of kantelbaktrein op de lange baan is geschoven.

De spoorlijn tussen Brussel en Luxemburg moet worden aangepast om snelheden tot 160 kilometer/uur mogelijk te maken. Vandaag rijden de snelste treinen er gemiddeld 120 kilometer per uur. De noodzakelijke verbeteringswerken aan de sporen zijn echter uitgesteld tot 2022. Dat bericht La Libre Belgique.

Een treinrit van Brussel naar Luxememburg duurt vandaag nog om en bij de drie uur. Na de optimalisatie zou dat nog twee uur zijn. Ook bestemmingen in het oosten van Frankrijk en Zwitserland zouden zo sneller bereikbaar zijn.

Vorig jaar werd nog aangekondigd dat er tegen 2016 of 2017 een Zwitserse Pendolino of kantelbaktrein zou worden ingezet op de lijn Brussel-Luxemburg-Basel. Begin 2012 lieten de Zwitserse spoorwegen echter weten dat het project niet langer prioriteit geniet. Die beslissing speelt mogelijk mee in het uitstel van Infrabel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni