De bedeling van kranten en tijdschriften zou vanaf woensdag opnieuw normaal moeten verlopen. Het volledige personeel van persverdeler AMP gaat opnieuw aan het werk, ook al is niet iedereen akkoord met het tijdelijke voorstel van de sociale bemiddelaar.

Het personeel van de vestiging in Anderlecht eist dat de directie de stakingsdagen uitbetaalt. Vóór 9 februari moet een werkgroep een nieuwe definitieve oplossing vinden. Volgens Robert Schuermans van de christelijke vakbond is een opschorting van de staking nodig:

"We gunnen onszelf de tijd tot 9 februari zodat we op een rustigere manier kunnen bekijken hoe we hieruit kunnen raken. Er zijn een aantal mogelijkheden die - samen met de experten - onderzochtmoeten worden om te bekijken wat we kunnen doen met brugpensioen, tijdskredietstelsel enzoverder."

Vorige week woensdag legde het personeel het werk neer door een sociaal conflict rond het toekomstplan van AMP. Daarbij zou de nachtploeg minder uren werken en dus minder verdienen. Door de staking raakten tal van kranten en tijdschriften niet in de winkelrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni