Picqué mist Brussel in Waals Marshallplan

© FM Brussel
05/09/2005
Het Marshallplan voor Wallonië, dat de Waalse economie moet doen herleven, stuit op kritiek van Brussels minister-president Charles Picqué (PS). Volgens Picqué wordt er niet voldoende aandacht aan Brussel geschonken in het plan.

Om de Waalse economie een stevige stimulans te geven, werden een aantal maatregelen samengebald in het Marshallplan.

Brussels minister-president Picqué heeft een paar vragen bij dat plan. In een interview met de krant Le Soir stelt Picqué dat de Waalse regering Brussel te weinig betrokken heeft bij de opstelling ervan. Het plan rept slechts met één zin over Brussel. Volgens Picqué beseft Vlaanderen beter welke kansen Brussel allemaal biedt.

Picqué roept alle regeringen van het land op om beter samen te werken en pleit voor een open discussie. Zo zouden het Brusselse en het Waalse Gewest moeten praten over het statuut van de Franse Gemeenschap en opnieuw moeten vastleggen wat beide partners daaronder begrijpen. Picqué zegt te vrezen dat veel mensen die nutteloos vinden.

Binnen de federale overheidsdienst Economie moet er volgens Picqué eveneens een observatorium komen rond de nationale en gewestelijke ontwikkeling. Die moet alle gewesten van het land rond de tafel brengen. Nu proberen de gewesten al te vaak van elkaar vliegen af te vangen, aldus nog Picqué.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni