Pijnlijk filmpje Canan Kir offline gehaald

EVC
© brusselnieuws.be
26/09/2012
Het campagnefilmpje waarin Canan Kir (Bleus de Saint-Josse) zich in belabberd Frans richt tot de kiezer is van het internet gehaald.

Sinds kort heeft men het filmpje offline gehaald en valt het dus niet meer te bekijken. Is dat een beslissing van de partijleiding van de Blues of van de MR? "Dat gaat u niet aan", antwoordt Geoffrey Clerckx aan brusselnieuws.be.

Volgens Clerckx was het filmpje geen officieel promotiefilmpje van de Bleus de Saint-Josse, maar een initiatief van een blogger. Drie kandidaten van de lijst, onder wie Canan Kir, de nicht van staatssecretaris Emir Kir (PS), stelden daarin hun campagne voor. De voorstelling van Canan Kir was pijnlijk, met onder meer de passage: "Je suis 30 ans".

Om Canan Kir op de lijst te krijgen heeft de MR van Sint-Joost zijn naam veranderd naar Bleus de Saint-Josse. Reden is dat Kir haar hoofddoek wil aanhouden, en dat dat niet kan volgens de statuten van de MR.

Partijleiding
Didier Reynders liet ondertussen al weten dat Kir "niet tot zijn partij behoort". Daarop volgde een scherpe reactie van Thierry Balsat (nummer 5 voor Bleus de Saint-Josse) aan zijn adres: "Wij vragen u om niet langer campagne te voeren voor uw kandidatuur in Ukkel op de kap van de onafhankelijke kandidaten van de Bleus".

Wat vindt de lijsttrekker daarvan? "Ik wil niet ingaan op de polemiek rond Canan Kir. Thierry Balsat is een onafhankelijke kandidaat met zijn eigen karakter", besluit Clerckx.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni