Politieagenten als huisjesmelker in Sint-Joost?

© brusselnieuws.be
28/10/2011
In Sint-Joost is een geval van vermoedelijke huisjesmelkerij aan het licht gekomen. In een pand waarvan drie politiemannen van de politiezone Brussel Noord eigenaar zijn, leven mensen in erbarmelijke omstandigheden.

De huurders, mensen in een asielprocedure en OCMW-trekkers, betalen tot 450 euro voor een kamer zonder warm water en verwarming.

Volgens de bewoners kwamen de eigenaars in uniform naar het pand. Af en toe herstelden ze wel een lekkende buis, maar dat werd niet goed gedaan, verklaren de bewoners. De praktijk kwam aan het licht toen een vrouw er genoeg van kreeg en de vzw "L'Observatoire de l'habitat et de l'urbanisme" op de hoogte bracht van de praktijken.

De politiezone Brussel Noord bevestigt dat het om agenten gaat die bij hen in dienst zijn, maar wil zich niet uitspreken over de feiten, omdat ze tot de privésfeer behoren.

De politieagenten zelf willen niet reageren. Ze hebben eerder een negatief advies gekregen van de regionale woningmarkt inspectie (DIRL), die hen verplichtte om aanpassingen te doen aan de appartementen. Maar sindsdiens is er niets gebeurd.

Burgemeester Jean Demannez (PS) van St-Joost laat een disciplinair onderzoek openen naar de drie agenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni